VOLZET - Er is reeds een reservelijst. Dit jaar gaat de dagreis naar Mons en omgeving. Samenkomst op het Marktplein in Kapellen om 7.30 u stipt. 's Morgens bezoeken we na een korte stop met koek en koffie de historische site van Le Grand-Hornu. Deze oude mijnsite is een belangrijk voorbeeld van industrieel erfgoed (UNESCO werelderfgoedlijst 2012), en een vroeg voorbeeld van de functionele ...
VOLZET - Er is reeds een reservelijst.

Dit jaar gaat de dagreis naar Mons en omgeving. Samenkomst op het Marktplein in Kapellen om 7.30 u stipt.
's Morgens bezoeken we na een korte stop met koek en koffie de historische site van Le Grand-Hornu. Deze oude mijnsite is een belangrijk voorbeeld van industrieel erfgoed (UNESCO werelderfgoedlijst 2012), en een vroeg voorbeeld van de functionele stedenbouw begin 19e eeuw.
Onze gids neemt de stadswandeling in Mons voor zijn rekening. Het Grand-Place is één van de grootste en mooiste pleinen van België en vormt het hart van de stad. Het 15de-eeuwse stadhuis is een van de pronkstukken op het mooie plein. We brengen een bezoek aan het stadhuis met de Tuin van de Burgemeester (Jardin du Mayeur), het Aapje van Mons, de Belfortsite en de stiftskerk van de Heilige Waltrudis met al haar schatten. Deze kerk is beroemd om haar mooie glasramen uit de 16de eeuw, prachtige beeldhouwwerken en de gouden koets (Car d'Or).
Rond 16.30 u maken we een mooie rondrit langs de moderne scheepsliften van Strépy-Thieu. Nadien bekijken we nog een van de hydraulische scheepsliften op het historische Canal du Centre. Op onze terugweg passeren we aan het hellend vlak van Ronquières. Na een avondbroodmaaltijd keren we terug naar huis rond 20.30 u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 65,00
Basistarief: 65,00 €; Leden: 62,00 €

waar

Marktplein Platanendreef

organisatie

Koninklijke Heemkring Hoghescote