Samenkomst ter plaatse in Ossendrecht, Aanwas 29 om 13.45 u. Het museum Den Aanwas van onze collega's van H.K.K. Zuidkwartier is gehuisvest in een woning uit 1743. Veel in deze woning is nog in de oorspronkelijke staat. U vindt er een fraaie stijlkamer met bedsteden en er is een origineel ingerichte keuken. Verder is er een stamineeke, waar u inderdaad iets kunt gebruiken. In de prachtige ...
Samenkomst ter plaatse in Ossendrecht, Aanwas 29 om 13.45 u.
Het museum Den Aanwas van onze collega's van H.K.K. Zuidkwartier is gehuisvest in een woning uit 1743. Veel in deze woning is nog in de oorspronkelijke staat. U vindt er een fraaie stijlkamer met bedsteden en er is een origineel ingerichte keuken. Verder is er een stamineeke, waar u inderdaad iets kunt gebruiken.
In de prachtige kelder vindt u archeologische vondsten uit de omgeving. Op de zolder komt u op een dorpsplein met oude ambachten. In de galerie achter het museum is ieder jaar een wisseltentoonstelling. Buiten zijn in de wagenschuur oude werktuigen en gereedschappen te bewonderen. In het museum vind je veel over drie beroemde inwoners van Ossendrecht: Prinses Paulientje, Zuster Marie Adolphine en Pater Anselmus Musters.
Het museum telt een aantal ingerichte kamers, zoals de stijlkamer, het stamineeke, de keuken, het dorpsplein op de ambachtenzolder, archeo- logische vondsten in de kelder. Ook zijn er oude werktuigen en gereedschappen te bewonderen. In de galerie achter het museum is er ieder jaar een nieuwe thematentoonstelling.
Reservatie verplicht. Maximaal 20 deelnemers. Betalen op BE18 4137 2050 7165 van Kon. Heemkring Hoghescote.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; Leden: 3,00 €

organisatie

Koninklijke Heemkring Hoghescote