Bezoek aan het Vlaams Opvangcentrum voor wilde dieren. Opgericht in 2006, zorgt het voor de opvang en verzorging van wilde inheemse dieren, met de bedoeling ze achteraf terug in de natuur vrij te laten. Terwijl we kunnen zien hoe en waar zieke en gekwetste dieren behandeld worden, krijgen we uitleg over de verzorging, de voeding en de voorbereiding voor de vrijlating. We bezoeken een ...
Bezoek aan het Vlaams Opvangcentrum voor wilde dieren. Opgericht in 2006, zorgt het voor de opvang en verzorging van wilde inheemse dieren, met de bedoeling ze achteraf terug in de natuur vrij te laten.

Terwijl we kunnen zien hoe en waar zieke en gekwetste dieren behandeld worden, krijgen we uitleg over de verzorging, de voeding en de voorbereiding voor de vrijlating. We bezoeken een dierenkeuken en ontdekken onder andere wat dieren zoal eten. We staan oog in oog met de dieren die in de buitenhokken worden voorbereid op hun vrijlating. We wandelen het nestkastenpad. Naast de fauna en flora van de omgeving komen we ook meer te weten over de verschillende nestkasten en hun bewoners. Hoe groot moet de invliegopening zijn voor de koolmees en hoe nestelen roodborst en winterkoning? Hoe maakt de boomklever zijn ingang op maat en waarom heeft de nestkast van een steenuil een vluchtopening? Inschrijven via gezinsbond.kapellen@gmail.com met betaling op ons rekeningnummer na bevestiging plaats.

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 5,00
Volwassenen 5€ ; kinderen 4€, max 15€/gezin.Ledenkorting op lidkaart: 2€/pp, max 6€/gezin.

organisatie

Gezinsbond Kapellen