De eigenschappen en de rol van de Noordpool De klimaatsverandering in het Noordpoolgebied De impact op arctische ecosystemen en volkeren Geen week gaat voorbij of er verschijnt wel een onheilspellend bericht over het veranderende klimaat. Het is inmiddels duidelijk dat de toestand van de Noordpool een grote impact heeft op verschijnselen in de rest van de wereld. Het is dan ook niet ...
De eigenschappen en de rol van de Noordpool
De klimaatsverandering in het Noordpoolgebied
De impact op arctische ecosystemen en volkeren

Geen week gaat voorbij of er verschijnt wel een onheilspellend bericht over het veranderende klimaat. Het is inmiddels duidelijk dat de toestand van de Noordpool een grote impact heeft op verschijnselen in de rest van de wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel de wetenschappelijke als de politieke belangstelling voor het arctische gebied de laatste jaren toegenomen is.

In deze cursus krijgt u een inleiding tot de eigenschappen van het Noordpoolgebied, die gekoppeld worden aan actuele kwesties. Waarom is de daling van zee-ijs bijvoorbeeld belangrijk voor het weer bij ons? Op deze en vele andere vragen geeft Louis Beyens u een uitgebreid antwoord, rijkelijk geïllustreerd met zijn eigen ervaringen op de Noordpool.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 64,00
Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €

organisatie

Davidsfonds Academie