Jan gaat met pensioen en wil meer tijd maken voor zijn zoon Klaas. Die heeft hij vanwege zijn werk nauwelijks zien opgroeien. Klaas vreest echter dat zijn vader in een zwart gat gaat vallen, nu hij geen bezigheid meer heeft. In 'Het gewonnen kind' gaan ze op zoek naar een leuke hobby die ze samen kunnen uitoefenen. Ze proberen allerlei dingen uit. Zo gaan ze onder meer aan de slag als ...
Jan gaat met pensioen en wil meer tijd maken voor zijn zoon Klaas. Die heeft hij vanwege zijn werk nauwelijks zien opgroeien. Klaas vreest echter dat zijn vader in een zwart gat gaat vallen, nu hij geen bezigheid meer heeft. In 'Het gewonnen kind' gaan ze op zoek naar een leuke hobby die ze samen kunnen uitoefenen.

Ze proberen allerlei dingen uit. Zo gaan ze onder meer aan de slag als verzorgers in het VRC (Vissen Revalidatiecentrum) in Blankenberge. Maar Jan heeft niet echt het juiste figuur om een platvis opnieuw te leren zwemmen. En Klaas is zo verzot op sushi, dat hij geen onderscheid maakt tussen visjes op een bord of in een aquarium.

Via het VRC ontdekken ze wel een andere gemeenschappelijke passie: onderwaterwielrennen! Klaas kan in de sprint als geen ander een explosieve versnelling plaatsen. En dankzij Jan zijn aerodynamische kont, blijft Klaas tot het laatste moment uit de wind!

Maar dan neemt hun verhaal plots een verrassende wending...

---------

Nicolas Verlinden (18) is een jongen met een beperking die vooral heel erg gewoon wil zijn. Jan Van Dijck (59) is o.a. regisseur van theaterprojecten met mensen met een beperking. Met 'Het gewonnen kind' willen ze langs scholen en theaterzalen trekken en zo de ambitie van Nicolas waarmaken: jou er even bij laten stilstaan dat hij -ondanks zijn beperking- niet zo gek veel verschilt van andere achttienjarigen.

Een samenwerking van Doedeskaden vzw en Haiza Beri, met de steun van Gemeente en Cultuurcentrum Kapellen

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €