gepubliceerd op woensdag 12 augustus 2020 17.11 u.
Antwerps gouverneur Cathy Berx hield vandaag een persconferentie met een aantal aangepaste maatregelen tegen het coronavirus. Deze gelden vanaf vandaag tot 26 augustus voor de hele provincie. Er is dus geen sprake meer van een ‘meest getroffen zone’.

DIT IS NIET HET MEEST RECENTE BERICHT.
EEN UPDATE VIND JE OP www.kapellen.be/coronavirus 

Horecazaken kunnen weer tot 1 uur ’s nachts openblijven. Je zit maximum met 10 aan een tafel.

Enkel culturele en publieksevenementen die voldoen aan de voorwaarden van het sectorprotocol zijn toegestaan. Alle niet-professioneel georganiseerde publieksevenementen, (bv. de plaatselijke voetbalclub die een fuif organiseert) blijven verboden tot minstens eind september

De mondmaskerplicht geldt niet langer op plaatsen en/of momenten waarop het risico op overdracht van het virus zo goed als uitgesloten is, zoals bij kortstondig of toevallig kruisen of passeren van anderen.

Zodra de hittegolf voorbij is, komt er een nachtklok in plaats van de avondklok. Tussen 01.30 en 5.00 uur blijven niet-essentiële verplaatsingen verboden.

Een gedetailleerd overzicht van alle maatregelen voor Kapellen vind je hier.

Een overzicht met veelgestelde vragen aan de gouverneur vind je hier. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld. Heb je toch nog vragen? Stuur een mailtje naar coronamaatregelen@provincieantwerpen.be

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend. Ook op het recyclagepark van Igean hoef je geen afspraak te maken.

misschien hoef je helemaal niet langs te komen ...

Voor meer dan 30 attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken, hoef je de verplaatsing naar het Administratief Centrum niet te maken. Een afspraak maken is dus niet nodig: via het e-loket ontvang je het gevraagde document in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Ook je adreswijziging doorgeven doe je via het e-loket.

Je vindt deze via het e-loket. Je logt daar in met je digitale identiteitskaart of de app ItsMe. 

wanneer je toch langs komt ...

Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de fysieke afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt. Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een masker dat neus en mond bedekt. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.

Bedankt voor je medewerking en begrip.