gepubliceerd op woensdag 18 januari 2023 12 u.
Op zaterdag 18 februari tussen 10.00 en 18.00 uur organiseert de gemeente Kapellen met een aantal partners een beurs rond duurzaam wonen en bouwen met verschillende infosessies en een infomarkt. 

Infomarkt

Op de infomarkt zal je alle mogelijke informatie vinden rond het aanbod van de gemeente, IGEAN en het EnergieK loket, andere overheidsdiensten, lokale energiecoöperaties en bedrijven met een hart voor duurzaam wonen en bouwen. 

De infomarkt vindt plaats in de inkomhal en Foyer De LUX tussen 12.00 en 16.30 uur.

Infosessies

Het programma van de infosessies:

 • 10.15 - 12.00 uur: Zonnepanelen: nog steeds een rendabele investering! (door Zuidtrant cvso en Zonnewind cvso)
  Weet jij het ook allemaal niet meer zo goed als het op zonnepanelen aan komt? Hoeveel zonnestroom produceer je nu het beste in jouw situatie? Een thuisbatterij, is dat een goed idee? Injectie, autoconsumptie, digitale teller, capaciteitstarief, … Houden deze moeilijke woorden je tegen om een beslissing te nemen? Met het project zonnewerf willen energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind meer mensen aanmoedigen en ondersteunen om hun eigen zonnestroom op te wekken.

 • 12.15 - 14.00 uur: Wat(t) met mijn energie? (door Watt's next)
  Inleiding tot het decentrale nieuwe energiesysteem. Wat is het capaciteitstarief, het nut van slimme meters, energiegemeenschappen en energiedelen, …?
  • Praktische tips om zelf aan de slag te gaan en je woning slim te maken.
  • Wat kan een energiemanagementsysteem en waarom is dit nuttig?
  • Wat met mijn eigen laadpaal en een thuisbatterij?
 • 14.15 - 16.00 uur: Renovatiebegeleiding (door Zuidtrant cvso en Zonnewind cvso)
  Ben je overtuigd dat je iets wil doen aan je energieverbruik? Weet je niet goed waar te beginnen bij de energetische renovatie van je bestaande woning? Ben je zelf niet zo handig aangelegd en is verbouwen voor jou een grote drempel? Denk dan eens aan een BENovatiecoach!

 • 16.15 - 18.00 uur: Energiezuinig verwarmen (door Dialoog vzw en Fluvius)
  Wist je dat een verwarmingsinstallatie van tien jaar oud je al handenvol geld kan kosten? Informeer je over de mogelijkheden voor verwarming in je woning, zo vermijd je verrassingen en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. In deze sessie kom je alles te weten komt over centrale of decentrale verwarming en ontdek je of ook een fossielvrije oplossing haalbaar is voor jou.

Inschrijven voor de infosessies is gratis en kan hier. De infosessies vinden plaats in zaal LUX. 

Rondleiding LUX

Benieuwd hoe de Lux achter de schermen draait? Wil je graag meer weten over dit koolstofneutrale gebouw en de technieken die dit mogelijk maken?

De rondleiding start om 11.00 uur en duurt ongeveer een uurtje.

De rondleiding is VOLZET