gepubliceerd op vrijdag 4 december 2020 11.32 u.
Het energie- en klimaatbeleid op lokaal niveau wint aan belang. Gemeenten engageren zich om het verschil te maken met een gericht en langlopend beleid dat aansluit bij de internationale doelstellingen op dat vlak, ook Kapellen.

In dit kader ontstond het Burgemeestersconvenant, een initiatief van de Europese commissie dat zich rechtstreeks richt naar lokale overheden. De campagne richt zich op een verlaging van de CO2-uitstoot op het hele grondgebied, het verhogen van de klimaatbestendigheid en op duurzame en veilige energie voor iedereen.

Tijdens een digitaal event gaven gisteren 21 gemeenten uit onze regio het startschot van hun engagement voor het burgemeestersconvenant 2030. Boechout, Boom, Borsbeek, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel en Zandhoven maken zo duidelijk dat zij ambitieus zijn en hun straf klimaatbeleid verder willen uitbouwen. Igean begeleidt de gemeenten om dit alles uit te werken in praktische maatregelen.

Hieronder kan je het event rond het Burgemeestersconvenant van 3 december 2021 herbekijken.

Meer info op: https://bit.ly/burgemeestersconvenant2030 

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket