gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024 16 u.
12% van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat.

Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Regionaal Landschap De Voorkempen een groepsaankoop inheemse solitaire bomen en hoogstamfruitbomen. Zij zorgen voor streekeigen plantgoed van lokale kwekers van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs

Solitaire bomen vragen een grote tuin. Heb je die niet, dan kan je een fruitboom planten. Die vraagt minder plaats. Met hun bloesems in het voorjaar help je solitaire bijen en honingbijen. 

Dit jaar kan je kiezen tussen vier fruitbomen: appel (James Grieve), peer (Conference), kers (Van) en pruim (Sanctus Hubertus). Elke fruitboom kost € 37.

De inheemse solitaire bomen van dit jaar zijn zwarte elszomereik, beuk, zoete kers. En daar voegen we nog twee nieuwe soorten aan toe die we nooit eerder aanboden! Meidoorn en veldesdoorn. Prijzen variëren tussen € 30 en € 45 per stuk.

Bij elke boom is een boomband en boompaal inbegrepen. Plaats en betaal je bestelling voor 15 oktober 2024, dan ligt je boom voor je klaar in een van de zeven afhaallocaties. Je kiest zelf voor AartselaarBrechtEdegemEssenKapellenSint-Katelijne-Waver of Ranst. Het afhaalmoment gaat door op zaterdag 30 november '24. Noteer deze datum zeker in je agenda: het is de enige afhaaldag. Bestellers krijgen half november een e-mail met details over de afhaling.

Bestellingen annuleren kan tot 15 oktober. Er wordt wel een administratieve kost van € 5 aangerekend per annulatie/wijziging.

Plaats hier je bestelling